Na Pravoslavno bogoslovskom fakultetu u utorak 4. februara 2020. godine sa početkom u 16:00 održava se Svetosavski šahovski turnir!

Pravo učešća imaji studentkinje, studenti i profesori fakulteta, akademija i visokih škola u Beogradu  i gosti po pozivnici organizatora.
Igra se po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje) i sedam kola. Tempo igre je 10 minuta plus 5 sekundi po igraču za celu partiju

Za najbolje su obezbeđene novčane nagrade (I  3000 din, II 2000 din, III 1000 din i za najbolju studentkinju 2000 dinara), pehari, medalje, diplome i grafike za najbolje plasirane studentkinje, studente i profesore i vredne nagrade u literaturi i predmetima (Eparhija Bačka, Patrijaršijski Upravni Odbor SPC, Izdavački fond SPC Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, Zadužbina manastira Hilandar, Muzej Srpske Pravoslavne Crkve, Redakcija „Pravoslavlja“, Biblioteka Srpske Patrijaršije) i druge prigodne nagrade.

Prijave za turnir mogu se izvršiti u prostorijama Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, ulica Balkanska 4/1 i na mejl prijaveussb@gmail.com (neophodno je naglasiti fakultet sa kojeg dolazite i za koju kategoriju se prijavljujete, studenti, studentkinje, profesori) Prijave se primaju i na dan takmičenja do 15:45.

Organizatori obezbeđuje šahovske garniture i satove.

NAJBOLjA STUDENTKINjA I STUDENT PLASIRAĆE SE NA FINALNI TURNIR POJEDINAČNOG PRVENSTVA STUDENTKINjA I STUDENATA BEOGRADA ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU (TROFEJ VERICE I SREĆKA NEDELjKOVIĆA).

 

Vidimo se!