Univerzitetski sportski savez Beograda uz podršku Atletskog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda organizuje Prvo studentsko dvoransko prvenstvo u atletici.

Istorijsko Atletsko dvoransko prvenstvo studenata i studentkinja grada Beograda održaće se 23. novembra 2019. godine u Atletskoj dvorani, a biće moguće nadmetanje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Svaki takmičar ima mogućnost da učestvuje u dve discipline + štafeta. Kotizaciji za jednu disciplinu iznosi 500 dinara, a za dve i više 1000 dinara.

Za najbolje takmičare u pojedinačnoj konkurenciji obezbeđene su medalje, a u ekipnoj se dodeljuju i pehari za prva tri mesta.

Poželjno je da se dostavi validan lekarski pregled. Ukoliko neko ne poseduje, može preko USS Beograda da obavi isti, u suprotnom, na takmičenju će nastupati na sopstvenu odgovornost.

Broj takmičara  je ograničen, a svi zainteresovani mogu uzeti učešće u sledećim disciplinama:

  • 60m –  moguće  učešće maksimum 32 studenta i 32 studentkinje; startuje se iz startni blokova i merenje je elektronsko. Dozvoljen je jedan pogrešan start po grupi. Svaki sledeći je diskvalifikacija bez obzira da li je načinjen od istog takmičara ili drugog koji nije prethodno opomenut. Trče se kvalifakacione trke, a boduju se samo finalne trke. Kvalifikacije: 4 grupe sačinjene od 8 trkača, u obe kategorije.
  • 400m – moguće učešće 20 studenata i 20 studentkinja; startuje se amričkim (visoki) startom iza linije, ne po stazi; nema kvalifikacija već se boduje 8 najboljih vremena, a trči se u 4 grupe sa po 5 trkača;
  • 3000m studenti/2000m studentkinje – moguće učešće 20 studenata i 20 studentkinja;
  • skok u dalj – moguće učešće 14 studenata i 14 studentkinja; meri se skok sa daske; disciplina se realizuje u 4 serije (pokušaja);
  • skok u vis – moguće učešće 12 studenata i 12 studentkinja; startna visina je 1 metar za devojke, 1,2 metra za momke; odskok je sa jedne noge;
  • bacanje kugle – moguće učešće 14 studenata i 14 studentkinja; devojke bacaju kuglu težine 4kg, a momci 6kg ili 7kg (biće odlučeno na licu mesta); svaki takmičar ima 4 pokušaja. Kugla mora biti na vratu, lakat u visini ramena!
  • mešovita štafeta 4x200m – trče četiri ekipe po grupi; svaki fakultet može imati maksimum 2 ekipe; ekipu sačinjavaju dve devojke i dva momka; trči se po principu momak-devojka-devojka-momak.

Prijavite se da zajedno kreiramo istoriju!