Dunk Shop zvanični sponzor!

Univerzitetski sportski savez Beograda u saradnji sa Dunk Shop prodavnicama organizuje prvo Prvenstvo studenata Beograda u basketu 3×3, a na premijernom izdanju za titulu će se nadmetati 20 ekipa.

Ideja za organizaciju studentske lige u basketu 3×3 sportski direktor USS Beograda Nikola Maljković dobio je prošle godine, a sve na inicijativu saradnika Ljubomira Markovića.

„USS Beograda, koji je osnovan 1953. godine, je od samog početka, pa do danas, rastao i razvijao uporedo sa savremenim sportom. Shodno tome, prošle godine smo u neformalnom  razvgovoru na nivou kancelarije, a na inicijativu našeg saradnika Ljubomira Markovića, došli na ideju da organizujemo basket 3×3 ligu za studente. Veliku pomoć i podršku u realizaciji projekta smo dobili od Sekretarijata za sport i omladinu – Grada Beograda. U želji da, od samog početka, organizaciju i realizaciju lige podignemo na visok nivo, obratili smo se Dunk Shop-u sa kojim smo i zaključili saradnju“.

Maljković je dodao da je saradnja sa Dunk Shop prodavnicama došla u pravom trenutku kao podrška za dalji razvoj basketa 3×3 među studentima, a otkrio je i u čemu će se ogledati ovo sponzorstvo.

„Dunk Shop, kao prva specijalizovana radnja košarkaške opreme, prepoznala je trenutak da stane uz USS Beograda i pomogne organizaciju prve 3×3 lige studenata sa teritoriji grada Beograda. Basket 3×3 godinama u nazad beleži veliki rast na globalnom nivou, a od OI u Tokiju će biti i redovan olimpijski sport. Dunk Shop je sponzor 3×3 turnira koji se organizuje u Beču i stoga je ovaj tip saradnje od izuzetnog značaja za naš savez, kao i same studente. Ovogodišnja saradnja se ogleda u vidu nagrada (vaučera) koje je naš sponzor lige namenio pobednicima, najboljem strelcu kao i MVPu lige. Svakako naši studenti u budućnosti mogu da očekuju nove aktivnosti i iznenađenja koje USSB i DunkShop spremaju“, zaključio je Maljković.

Početak Lige zakazan je za 23. I 24. Februar, a utakmice će se igrati u sportskoj hali OK „Vizura“ i sportskoj hali KK „Žarkovo“.