Univerzitetski sportski savez Beograda u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda i Kuglaškim klubom Crvena zvezda organizuje besplatne treninge kuglanja za sve zainteresovane studente koji imaju člansku karticu Saveza.

“Poštovani studenti,

Rezultati Srbije u kuglanju su više nego impresivni. Na poslednjih pet svetskih prvenstava od 2009. godine naša seniorska reprezentacija je četiri puta osvajala titulu svetskog prvaka, a jednom je bila treća (2013). Istovremeno naša juniorska reprezentacija već četvrti put uzastopno osvaja titulu svetskog prvaka.

Kako smo, po dosadašnjim rezultatima, nadarena nacija za kuglanje, Univerzitetski sportski savez Beograda u saradnji sa kuglaškim klubom Crvena Zvezda, a uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, započinje trenažno – rekreativni besplatni program u kuglanju za sve zainteresovane studente.

Termini za rekreativno kuglanje studenata su radnim danima od 10 do 12 časovau kuglani SC Voždovac na Banjici, Crnotravska br. 4. Neophodno je dan ranije skupiti dovoljan broj studenata (minimum 16 osoba), najaviti se, kako bi se kuglana pripremila i stavila u funkciju. Od 22-26.10.2018. u navedenom vremenu održali bi se izborni treninzi posle čega bi se odabrale ekipe od zainteresovanih studenata. Kada se formiraju ekipe, napraviće se raspored i vreme održavanja kuglaških aktivnosti. Ekipe broje četiri člana i mogu biti mešovite.

Ideja i cilj programa jeste da se kroz svakodnevna, neformalna takmičenja studenti bliže upozanju, kako sa kuglanjem, tako i međusobno.

Uslov dolaska i korišćenja dvorane jesu čiste patike (u kojima studenti neće doći u kuglanu). Sve ostalo što se tiče opreme je na izboru studenata. Svakako se preporučuje klasična sportska oprema (trenerke, šortsevi…)”

Sve dodatne informacije i prijavljivanje na program možete dobiti putem mail-a kuglanjeussb@gmail.com ili pozivom na broj 011/2688640. Člansku karticu USS Beograda moguće je podiću u prostorijama Saveza u Balkasnskoj ulici 4/1 i neophodno je poneti kopiju lične karte i indeksa.