Upravni odbor Univerzitetskog sportskog saveza Beograda doneo je odluku da se kup takmičenja u futsalu, odbojci i košarci, koji su planirani za 27.  i 28. jun otkažu zbog pogoršanja epidemiološke situacije u državi.

USS Beograda će nastaviti da prati situaciju na dnevnom nivou i u odnosu na njen dalji razvoj doneće odluku o novim datumima za održavanje turnira.

„Svi u Savezu smo imali veliku želju da organizujemo kupove, prvenstveno kako bismo prikupili određena novčana sredstva koja bismo prosledili za lečenje Sofije Markuljević. Međutim, kako je došlo do ponovnog širenja virusa Covid 19, doneli smo jednoglasnu odluku da se takmičenja otkažu. Zdravlje naših takmičara i saradnika ne sme se ugroziti, te i pored naših napora i velike nade da će se takmičenja održati, primorani smo na ovaj čin. Čim se stvore uslovi da se kupovi organizuju bez opasnosti od širenja virusa mi ćemo to i uraditi, naravno i u tom slučaju takmičenja će biti humanitarnog karatkera, kao što je planirano i sad.“ – istakao je sportski direktor USS Beograda, Nikola Maljković.

Одлука о oтказивању купова