Početak Prvenstva studenata i studentkinja Beograda u rukometu zakazano je za kraj marta 2019. godine. U konkurenciji muškaraca učestvovaće deset ekipa raspoređenih u dve grupe, dok će se za titulu najbolje ženske ekipe nadmetati četiri fakulteta.

U muškoj konkurenciju titulu brani Fakultet organizacionih nauka, koji će igrati u grupi  B, a za protivnike će imati Fakultet političkih nauka, Vojnu akademiju, Visoka škola elektrotehnike i računarstva i Rudarsko-geološki fakultet. U grupi A igraće aktuelni vicešampioni i prošlogodišnji osvajači Kupa studenata – Saobraćajni fakultet. Njima će na megdan izaći trećeplasirana ekipa prošlogodišnjeg šampionata, rukometaši Univerziteta Singidunuma, zatim Fakultet veterinarske medicine, Građevinski fakultet i Elektrotehnički fakultet.

Devojke će igrati jednokružno, a za titulu će se boriti prošlogodišnje osvajačice, rukometašice Fakulteta organizacionih nauka. Pored njih, priliku da postanu nove šampionke Lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda imaće devojke sa Univerziteta Singidunum, Medicinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

Utakmice će se igrati u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.