Kup studenata i studentkinja Beograda u basketu 3×3 biće održano u nedelju 9. juna na terenima Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“ na Kalemegdanu.

Ovo nadmetanje u basketu 3×3 biće šesto po redu koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda, a drugi put se organizuje Kup takmičenje. Prethodne godine titulu su osvojili basketaši Ekonomskog fakulteta i ostaje nam da vidimo da li će uspeti da odbrane naslov šampiona. Kotizacija za studente iznosi 2400 dinara po ekipi, dok je za studentkinje učešće besplatno. Svaka studentska ustanova ima pravo da prijavi neograničen broj ekipa, a svaka ekipa ima pravo da u svom timu ima isključivo jednog studenta/studentkinju sa drugog fakulteta. Pored pehara i medalja, prve dve ekipe u muškoj konkurenciji će ostvariti plasman i na „Dunk Shop Challenger“ koji će pored basketaša iz Srbije ugostiti i najbolje 3×3 ekipe iz Austrije.

Prijave traju do srede 5. juna, a za sve informacije oko učešća možete kontaktirati Ljubomira Markovića koji je izneo svoja očekivanja od ovogodišnjeg Kupa studenata i studentkinja: „Na prethodnim takmičenjima imamo konstantan porast ekipe tako da sada očekujemo rekordan broj ekipa. Takođe, na prethodna tri takmičenja imamo tri različita osvojača pa nam ostaje da vidimo da li ćemo opet imati novog pobednika“, rekao je Marković.

 

KONTAKT: Ljubomir Marković 0659022376

E-mail: ussb1953@gmail.com

 

FOTO: Maja Nastić