grb   grb    logo_bgd                

Календар

проф. др Зоран Ћирковић

Зоран Ћирковић је рођен 14.05.1949. године у општини Исток у Републици Србији.
На Факултету за физичко васпитање Универзитета у Београду дипломирао је 1974. године. Магистрирао је 1978. године на Факултету за физичко васпитање Универзитета у Београду. На истом факултету је докторирао 1982. на теме из области борења: „Утицај одређених моторичких способности и њиховог трансформисања системским тренажним процесом на повећање ударног импулса и брзине појединачног покрета (директа) у боксу“.

Запослен је на Факултету спорта и физичког васпитања од 10.07.1975. године. Редовни је професор на предмету борења, а наставу је држао на факултетима у Сплиту, Сарајеву, Приштини, Нишу, Бања Луци, Новом Саду. Био је инструктор и више деценија наставник на предмету скијање.
Са успехом је радио као тренер више разних сениорских репрезентација Југославије, Србије и Црне Горе и Србије. Појединци и екипе са којима је радио у боксу, каратеу, рвању и џудоу постизали су одличне резултате и високе пласмане на званичним Европским и Светским првенствима. Значајне екипне резултате остварио је као селектор џудо репрезентације.

Аутор је преко 70 чланака, уџбеника из борења и рвања и 10 стручних књига из борења. Изворни научни чланци – пет. Стручни чланци – осамнаест. Објављено стручно излагање на конференцији (позвано предавање) – једно. Објављено научно излагање на конференцији – једно. Објављено стручно излагање на конференцији – два. Објављени сажетак научног излагања на конференцији. Објављени сажетак стручног излагања на конференцији – један. Универзитетски, високошколски уџбеници и уџбеници за вишу школу са рецензијом – осам. Наставна грађа – четири. Приручници – три. Докторска дисертација – једна. Магистарски рад – један. Дипломски рад – један. Остале монографије и друга закључена дела – једна.
Ментор код докторских дисертација – три. Ментор код магистарских радова – десет. Ментор код дипломских радова – педесет и два. Ментор других радова – два. Аутор додатног текста – један. Нераспоређени ауторски радови – два.

Члан је Управног одбора УСС Београда од 2006. године. Својим активностима је доприносио и доприноси продубљивању сарадње, нарочито са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду. Посебан допринос његовог ангажовања везан је за обезбеђивање услова потребних за организацију и реализацију спортских такмичења студенткиња и студената Београда, као и обезбеђивање услова за припреме Савезових репрезентативних селекција и постизање високих пласмана на међууниверзитетским и међународним такмичењима.

Штампа Ел. пошта