grb   grb    logo_bgd                

Календар

мр Милорад Живановић

мр Милорад Живановић је рођен 31.05.1949. године у селу Ступница, општина Лозница. Средњу техничку школу на машинском смеру, завршио је 1969. године у Шапцу. Војну академију копнене војске завршио је 1973. године. Факултет за физичку културу у Београду завршио је 1987. године.  Последипломске студије Факултета за физичку културу Универзитета у Београду, завршио је 1995. године и одбранио магистарску тезу ''Релација обима и интензитета рада код најбољих југословенских маратонаца''. Од 1963. до 1969. године био је активни члан Атлетског клуба Шабац, где је постизао запажене резултате на општинским и републичким такмичењима. По доласку у Војну академију наставио је са такмичењима у атлетским дисциплинама. На армијским такмичењима, у атлетском петобоју, освојио је бројне медаље од 1970. до 1985. године. Учествовао је и на осталим такмичењима као што су: војни вишебој, стрељашство, стони тенис, скијање, орјентационо кретање и спортске игре. У раду са атлетском секцијом студената  и старешина Војне академије постизао је запажене резултате, а посебне запажене резултате је остваривао и у другим наступима.
Поседује лиценцу атлетског тренера и лиценцу атлетског судије.
Од 1990. године посвећен је атлетској дисциплини – маратону и формирао је маратонски покрет у Војсци. На домаћим и међународним такмичењима у маратону, на којима је и лично учествовао, екипа Војске постизала је  запажене резултате, на Московском маратону, екипа маратонаца Војске Југославије пет пута је, у екипном пласману, освајала прво место.
Активни је сарадник Атлетског Савеза Београда, Атлетског Савеза Србије, Универзитетског спортског Савеза Београда и Универзитетског спортског савеза Србије.
Председник је Тркачког атлетског клуба ''Церски јунаци'' од 1997. године и организатор четрнаест Церских маратона. Члан је Управног одбора Универзитетског спортског Савеза Београда и члан Управног одбора атлетске тренерске организације Београда.
Аутор је неколико пројеката атлетских спортских манифестација (Церски маратон 1997-2006; Београдски маратон 2003 и 2004.год.; Београдска ролеријада 1998-2006; Олимпијски дани на Ади Циганлији и других. Поред Церског маратона активно је учествовао у организацији бројних спортских манифестација: Београдског маратона, Подгоричког маратона, Неготинског полумаратона, Београдске ролеријаде и других атлетских такмичења у Београду, Ваљеву, Лозници и другим градовима Србије.
Објавио је стручне чланке у часопису ''Физичка култура'' и то: Основи технике трчања у маратону (1994); Биомоторички аспекти технике трчања у маратону (1995); Припрема и организација такмичења у маратонском трчању (1996); Искуства информатичке подршке стрељачким такмичењима (1999); Информатичка подршка маратонским тркама (2000). Аутор је и књиге „Дечија гимнастика“ (1998). У зборнику радова са групом аутора објавио је стручне чланке: Искуства из пројектовања Web решења информатичке подршке припремама и такмичењима спортиста (1999); Информатичка подршка маратонским тркама (2000); Искуства из информатичке подршке спортским такмичењима стрелаца и атлетичара у организацији Војне академије (2001).
Од 01.09.2005. године ангажован је као наставник на Академији фудбала где са студентима смера Спортски менаџер изводи наставу из следећих предмета: Менаџмент спортских манифестација и Менаџмент спортских клубова и спортских савеза.

Штампа Ел. пошта

</