grb   grb    logo_bgd                

ШАХ - СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР 2011

ИМ НИКОЛА НЕСТОРОВИЋ ПОБЕДНИК
2011_sah_svetisava_01
У просторијама Дома културе „Студентски град“, а у организацији Универзитетског спортског савеза Београда, Шаховског клуба „Студентски град“ и Савеза студената Студентског града одржан је традиционални Светосавски турнир у шаху за студенте факултета и високих школа у Београду. Поред студената учешће су узели и професори и радници Студентског центра. Овај турнир је уједно и квалификациони за финални турнир првенства студената Београда који већ четири године носи назив „Трофеј Верице и Срећка Недељковића“.
Пре почетка такмичења учесници су минутом ћутања одали почаст недавно преминулом проф. др Срећку Недељковићу, интернационалном мајстору, некадашњем репрезентативцу и селектору нашег најтрофејнијег шаховског државног тима.
Победник овогодишњег турнира је интернационални мајстор Никола Несторовић (Учитељски факултет), актулени првак Универзитета у Београду у шаху за 2010. годину. Са 8 победа и само једним ремијем супериорно је оправдао улогу првог фаворита турнира и за цео поен побегао најближем пратиоцу Ивану Станковић који је освојио 7,5 поена. Треће место је припало Милошу Станковићу (Правни факултет) са 7 освојених поена. Најбоље пласирана студенткиња је Биљана Страњанчевић која је освојила 4,5 поена. За најбоље студенте организатор је обезбедио награде у виду пехара, диплома и многобројне шаховске литературе. Награде најбољим студентима је уручила студенстска вицешампионка света у шаху интернационални мајстор Љиља Дрљевић.
Овогодишњи турнир ће бити упамћен и по томе што је по први пут један учесник играо путем интернета. Реч је о Зорану Ристановићу, члану Шаховског клуба „Студентски град“ који се налази на последипломским студијама у Холандији.
Судија турнира је био Небојша Баралић, међународни шаховски судија.
Следеће виђење студената је заказано за почетак априла када ће се поред традиционалног шаховског турнира који се игра поводом Дана студената играти и пријатељски реванш меч студентски репрезентација Србије и Мађарске.
 
РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА
 
ФОТО ГАЛЕРИЈА

Штампа Ел. пошта