grb   grb    logo_bgd                

Управни одбор

др Слободан Романић

Слобода10_romanicн Романић је рођен 01.05.1956. године у Винковцима. Основну и средњу школу завршио је у Загребу. Дипломирао је 1981. године на Факултету политичких наука. На Факултету за физичку културу у Београду магистрирао је 1999. године на тему "Компаративна анализа резултата постигнутих на европским првенствима у џудоу 1994. и 1995. године. На Факултету физичке културе у Нишу 2004. године одбранио је докторску дисертацију под насловом "Утицај замора на ефикасност извођења техника код врхунских џудо такмичара". Изабран је у звање професора Високе школе за спорт у Београду на предмету "Борилачки спортови".

Као такмичар у џудоу бави се од 1968. године. Носилац је црног појаса 7. дан. Био је члан репрезентације Југославије, освајач је више медаља на међународним такмичењима и првенствима Југославије, освајач је сребрне медаље на Светском и Европском првенству за ветеране. Као тренер у џудоу ради од 1979. године са спортистима који су били у више наврата екипни национални шампиони. Као тренер репрезентације Југославије радио је са спортистима који су освојили: једну бронзану медаљу на Светском првенству; три бронзане медаље на европским првенствима; већи број медаља на регионалним такмичењима. Као тренер радио је са спортистима који су на светским првенствима за ветеране освојили четири златне медаље и две сребрне медаље, као и три златне медаље, две сребрне и једну бронзану медаљу на европским првенствима. Савезни је судија у џудоу. У спортским организацијама као спортски стручњак био је на разним функцијама.

Аутор је већег броја студија развоја џудо спорта и планова и програма припрема националних репрезентација. Објавио је четири стручна рада са тематиком везаном за питања обуке технике, селекције у џудоу и препрема врхунских џудо такмичара.

Штампа Ел. пошта

</