grb   grb    logo_bgd                

Стручна служба

мр Стеван Шегрт, спортски директор

Господин Стеван Шегрт је рођен 13.06. 1950. године у Винковцима. Основну школу је завршио у Винковцима и Београду. Другу београдску гимназију је завршио у Београду.

Основне студије, усмеравање из фудбала и последипломске студије је завршио на Факултету физичке културе Универзитета у Београду. Завршио је Школу резервних официра пешадије у 49. класи (Билећа). Радио је као наставник у звању вишег предавача на Факултету народне одбране Универзитета у Београду (1976 – 1986) и Војној академији у Београду (1986 – 1997). Тренутно је запослен у УСС Београда као спортски директор.

Спортским активностима се бавио од раног дечаштва, а боље резултате белижио је у гимнастици, а у каснијем узрасту у фудбалу и малом фудбалу. Основно спортско опредељење му је везано за студентски спорт, фудбал и футсал. Такмичио се у више спортова и спортских дисциплина од ране младости до 1997. године. Као фудбалски тренер је радио у ФК „Будућност“ из Добановаца, ФК „Синђелић из Угриноваца, ФК „БСК“ из Батајнице, ФК „Академац“ - Београд и ФК „Рад“ из Београда. У УСС Београда је од 1973. године до 1997. године, био такмичар, представник Факултета народне одбране и Војне академије, селектор у спортском одбору за фудбал, члан Надзорног одбора. У истом Савезу је у сталном радном односу од 1997. године.

У дужем временском периоду (више од тридесет година) учествује у организацији и реализацији обуке студената у пливању, скијању и футсалу у разним улогама (предавач, инструктор, координатор, стручни саветник).

У оквиру Универзитетског спортског савеза Београда иницирао је идеју олимпизма и успео (са истомишљеницима) да оформи више од 350 факултетских екипа студенткиња и студената које организовано тренирају и такмиче се у Београду, Србији и изван ње.

У периоду од 1997. године до 2006. године био је генерални сектретар Универзитетског спортског савеза Србије и члан скупштине УСС Југославије односно Србије и Црне Горе. Тренутно је члан управног одбора УСС Србије.

Носилац је више признања у области спорта, а посебно фудбала, џудо-а (други дан) и студентског спорта у областима у којима је дао значајнији допринос.

Штампа Ел. пошта

<